Zoeken
  • Vrij theater

25 mei Masterclass Daria Bukvić

Bijgewerkt: 8 mei 2019

Op 25 mei organiseert Vrij Theater een masterclass door Daria Bukvić. In de masterclass krijg je een kijkje in de keuken van Daria’s montagemethode. Haar succesvolle voorstellingen Nobody Home en Melk & Dadels zijn voorbeelden van deze methode.


Mozaïekvertelling

Daria gebruikt zelfgeschreven materiaal (vaak persoonlijk) van de spelers om tot een mozaïekvertelling te komen met een gedeeld (maatschappelijk geëngageerd) thema als uitgangspunt. In de masterclass zal ze ook aan de slag gaan met zelfgeschreven teksten. Deze zul je in een razendsnelle montagesessie aan elkaar smeden tot een korte presentatie. Daria laat je kennis maken met de theatrale potentie van je persoonlijke fascinaties en het volgen van je intuïtie.


Praktische informatie Inschrijven voor de masterclass kan door een mail te sturen naar secretarisvt@gmail.com. Er is ruimte voor 12 spelers en regisseurs. De kosten voor deelname aan de masterclass zijn €40,- en voor publiek €15,- (max. 10 plaatsen). De masterclass vindt plaats bij Vrij Theater op Noordwal 484. Twee weken voor de masterclass ontvang je een schrijfopdracht. De zelfgeschreven teksten vormen de basis van een korte presentatie.


Over Daria

Daria Bukvić (Tuzla, 1989) is theaterregisseur, schrijver en sprekerscoach. Het werk van Bukvić kenmerkt zich door de speelse en humoristische manier waarmee zij beladen maatschappelijke thema’s te lijf gaat. Ze gelooft sterk in de emanciperende, verbindende en kritische kracht van theater.


Daria heeft een Bosnische en Kroatische achtergrond, is opgegroeid in Limburg en woont in Amsterdam. Sinds haar afstuderen aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht in 2011 regisseert ze als freelancer voor verschillende theaters, festivals en productiehuizen. Sinds 2017 is zij als regisseuse verbonden aan Het Nationale Theater in Den Haag.


In het kort

Wat: Masterclass Daria Bukvić

Wanneer: 25 mei 2019, 13.00-17.00 uur

Waar: Vrij Theater, Noordwal 484

Kosten: €40,- voor deelname, €15,- voor toeschouwers

Voorbereiding: een schrijfopdracht die je twee weken ervoor ontvangt

Inschrijven: stuur een mail naar secretarisvt@gmail.com

173 keer bekeken

© Vrij Theater |  Frits van Gaans 2020

  • Facebook Social Icon