Zoeken
  • Vrij theater

Open avonden en auditie Ten Liefde

Bijgewerkt: 6 dec 2019

Auteur Ko van den Bosch

Regisseur Annemarie de Bruijn

Open avond Maandag 27 januari - 20.00 uur – 21.30 uur

Open avond 2 Woensdag 29 januari - 20.00 uur - 21.30 uur

Auditie Woensdag 5 februari - 20.00 uur – 22.00 uur

Speeldata 5, 6, 12, 13, 14, 19, 20, 21 juni 2020


Het stuk

Vanaf februari gaat Annemarie de Bruijn aan de slag bij het Vrij Theater met de theatertekst van Ko van den Bosch: ‘Ten Liefde’. Ten Liefde toont het verhaal van twee mensen die elkaar te laat ontmoeten. Tijdens een vrijgezellenavond slaat de vonk over, maar één is inmiddels getrouwd.. Wat volgt is een dodenrit van een uur, vol geestige en absurdistische wendingen en vlot geschreven scenes. Ruzie, teleurstelling, geluk en hartstocht wisselen elkaar in razend tempo af en. Romeo en Julia trekken als soldaten ten strijde in deze rauwe toneeltekst van Ko van den Bosch Ten Liefde.


Regie

De tekst laat veel ruimte voor intermezzo’s, liedjes en beweging/beeldende scenes die Annemarie samen met de cast zal vormgeven. Met deze voorstelling wil Annemarie de Bruijn het publiek dicht op de huid zitten en de pijn voelbaar maken, die onder de vlotte geestigheid van de tekst verborgen zit.


Rollen Ondanks dat de tekst een dialoog is, zoekt Annemarie (maximaal) 4 mannen en 4 vrouwen. Zij zijn de omstanders, de getuigen, het koor, de chaos en de andere geliefdes in het café waar het gehele verhaal zich afspeelt. Door de voorstelling heen loopt de dialoog meer door elkaar heen en vormen de andere koppels de echo van de twee hoofdpersonen, Romeo en Julia, en vertellen op die manier het verdriet van vele geliefdes die elkaar mislopen in het leven. Naast acteurs nodigen wij ook musici en dansers uit auditie te doen.


Het repetitieproces

De repetities zijn op dinsdagavond. Daarnaast repeteer je een aantal weekenden. Er zijn in totaal 30 repetities. Af en toe hoeven niet alle spelers aanwezig te zijn, waardoorde planning flexibeler is.


Over de regisseur

Annemarie de Bruijn (1980) studeerde af in 2004 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem. Zij is de artistiek leider van het Haagse theatercollectief Het Vijfde Bedrijf. Momenteel speelt zij ‘Monet en de Blauwe Engel’ in het Kunstmuseum Den Haag. Naast het werk binnen Het Vijfde Bedrijf werkt zij aan (internationale) projecten zoals MONUMENT van het Amerikaanse gezelschap Source Material, solovoorstellingen in samenwerking met Stichting Koninklijk Apeldoorn en bij Haagse instellingen als NTJong, Korzo Den Haag, Theater Dakota en festival Carnivale. Binnen haar werk als theatermaker staat vaak het onderbelichte verhaal centraal. Of dit nu echte mensen zijn of figuren uit de toneelliteratuur, beide zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen. Altijd met het doel dichter op de huid te zitten van wat er in de mens omgaat.

Voor meer informatie kijk op www.annemariedebruijn.com en www.hetvijfdebedrijf.nl

422 keer bekeken

© Vrij Theater |  Frits van Gaans 2020

  • Facebook Social Icon