Wil je toneelspelen? Kom naar Vrij Theater!

 

Wil je ook eens op de planken staan? De lampen op je gericht voelen? Plankenkoorts ervaren? Dat kan bij Vrij Theater!

Door het unieke concept van Vrij Theater kunnen ervaren maar ook onervaren toneelspelers hun speelervaringen vergroten. Vrij Theater brengt ongeveer 4 toneelstukken per seizoen uit. Voor iedere productie doen de spelers auditie. Regisseurs van de producties bepalen wie er speelt.

 

Ervaren en onervaren spelers komen dus in aanmerking. Immers: een regisseur kan "casten" en is niet gehouden aan het inzetten van spelers zoals bij een vereniging waar spelers menen recht te hebben op een rol. Op deze manier is menige productie uitgegroeid tot een prachtvoorstelling met nieuw en oud talent!

Kenmerkend voor de toneelproducties is dus dat de samenstelling van de spelers per productie wisselt. Deze formule spreekt velen aan. Regelmatig keren spelers terug naar Vrij Theater.

 

De toneelproducties, cursussen of workshops staan open voor iedereen met of zonder toneelervaring. 

 

Kom naar de Open Avonden!
Voorafgaand aan de audities houdt Vrij Theater Open Avonden waarop je informatie over de producties kunt krijgen. Je kunt dan onder andere horen van de regisseurs welke ideeën hij/zij heeft, wat zijn/haar werkwijze is, hoe de auditie wordt gedaan, wat de repetitieavond is, enzovoort.

Bij de keuze van deze stukken laat het bestuur zich leiden door criteria als thematiek, kwaliteit en grootte van de bezetting.

 

Tijdens de Open Avonden zijn ook bestuursleden van Vrij Theater aanwezig en andere vrijwilligers die je in de meest ruime zin van alles over Vrij Theater als organisatie en de gang van zaken bij producties kunnen vertellen.

 

Veel gestelde vragen

Klik hier om een overzicht te krijgen van alle vragen waarop jij een antwoord wilt.

 

Deelnemersvoorwaarden

Klik hier om de deelnemersvoorwaarden te bekijken.

© Vrij Theater |  Frits van Gaans 2020

  • Facebook Social Icon