Zoeken
  • Vrij theater

Vrij Theater in Buurthuis de Kronkel met Theater Na de Dam

Bijgewerkt: 24 apr 2019

Vrij Theater sluit zich ook dit jaar weer aan bij ‘Theater Na de Dam’. Op 4 mei a.s. organiseert Vrij Theater een theatrale lezing van het stuk ‘Om in de Overwinning te Geloven’ van Thirsa van Til.Het stuk vertelt het verhaal van Truus Menger en Traudl Junge. Twee vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een keuze maakten die de rest van hun verdere leven zou bepalen. Truus voegde zich samen met haar jongere zusje in 1942 bij het Haarlems Verzet. Traudl werd in 1942 aangenomen als persoonlijke secretaresse van Adolf Hitler.


Thirsa van Til

Thirsa over ‘Om in de Overwinning te Geloven’

‘Zowel Truus als Traudl zaten in de kern van hun strijdmacht, hadden alle informatie tot hun beschikking en bleven tot het eind toe strijden voor hun idealen. Of idealen ook idealen blijven als het een manier van leven wordt, is nog maar de vraag. Kan iets, waar je ‘zomaar’ in terecht komt (niemand zit te wachten op een oorlog), verworden tot een ideaal of een hoger doel? Kan dit ideaal of doel vervolgens verworden tot noodzaak of een religie om te overleven?’


Praktische informatie

De theatrale lezing vindt plaats in ‘Buurthuis van de Toekomst de Kronkel‘ aan het Westeinde 425 in Den Haag. We zijn samen om 20.00 uur twee minuten stil en kijken we naar de kranslegging op de Dam op een groot scherm. De Theatrale lezing start aansluitend. De bewerking en de regie zijn in handen van Sylvia Weening.


Reserveren noodzakelijk

Het evenement is voor iedereen toegankelijk. De toegang is gratis maar in verband met de zaalcapaciteit is reserveren via www.Hoenu.nl noodzakelijk.


19 keer bekeken

© Vrij Theater |  Frits van Gaans 2020

  • Facebook Social Icon